Algemene Ledenvergadering VKKL

Actueel

19-06-2024: Algemene Ledenvergadering VKKL

Op 19 juni houden we onze Algemene Ledenvergadering, gevolgd door een boeiende themabijeenkomst met als titel:


(Hoe) Wil je als vrijwilligersorganisatie of inwonerinitiatief ontzorgd worden? Wat is daarvoor nodig? (Kom) Samen ideeën delen!


Administratieve lasten zoals de financiën, contributie, ledenadministratie en verzekeringen kosten vaak de nodige tijd en vragen expertise om het goed te kunnen regelen. De laatste jaren zien we ook een toename in wet- en regelgeving die veel van vrijwilligersorganisaties vraagt. Denk bijvoorbeeld aan de AVG, de WBTR, de UBO en de VOG. Maar ook als je bijvoorbeeld een beheerder of dorpsondersteuner in dienst hebt, vragen de personeelszaken en de ARBO regels de nodige expertise. In feite zijn dit allemaal zaken die niet gericht zijn op het eigenlijke doel waarvoor initiatiefnemers en vrijwilligers zich juist willen inzetten. Het is tegenwoordig al een hele uitdaging om voldoende en gemotiveerde bestuurs- en kaderleden te vinden voor je vereniging, stichting of coöperatie. Veel tijd kwijt zijn aan administratieve lasten helpt daar niet bij. Daarnaast schrikken de toegenomen verantwoordelijkheden mogelijke kandidaten vaak af.


Hoe ga je hier nu mee om? Wat zijn mogelijkheden? We zien steeds meer leden die vragen om ‘ontzorgd’ te worden, waarbij ze hulp willen krijgen bij het regelen en uitvoeren van de administratieve taken. Hulp varieert dan van het geven van advies tot het letterlijk uitvoeren van de ledenadministratie en het regelen van VOG’s. Wie zou deze hulp dan het beste kunnen bieden? En wat betekent dit voor je verantwoordelijkheden als je als bestuur zaken gaat ‘uitbesteden’? Wie heeft zeggenschap en hoe hou je het eigenaarschap, zorg je ervoor dat het wel ‘van ons’ blijft?


Hierover willen we graag met onze leden in gesprek. Om jullie mening te horen, de mogelijkheid te geven om elkaar te inspireren met tips en ideeën én om te bezien welke rol VKKL hierin de komende jaren kan oppakken.


Onze Algemene Ledenvergadering wordt gehouden in Gemeenschapshuis de Wingerd, Maasbreeseweg 2A in Sevenum. We starten om 19:00 uur en eindigen rond de klok van 21:30 uur.


Aanmelden kan nu al via deze link ! 


De definitieve agenda volgt nog.

Placeholder for Agenda VKKL 3x 8Agenda VKKL 3x 8

Ons laatste nieuws

Placeholder for Fondsenplein v2Fondsenplein v2

19 april 2024

Fondsenplein Limburg 11 juni Roermond

Lees verder
Placeholder for WooninitiatievenWooninitiatieven

20 maart 2024

Handreiking Wooninitiatieven

Lees verder
Placeholder for LEADERLEADER

20 maart 2024

LEADER

Lees verder

Nieuwsbrief

Het laatste nieuws in je mailbox?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Neem contact met ons op