Terugblik Internationale bijeenkomst Stevensweert 'We bouwen samen, het dorp bepaalt'

Actueel

Terugblik Internationale bijeenkomst Stevensweert 'We bouwen samen, het dorp bepaalt'

Op dinsdag 13 juni organiseerden we samen met de dorpsraad van Stevensweert een workshopdag in Stevensweert waaraan ongeveer 80 mensen uit België, Duitsland, Oostenrijk en Nederland deelnamen.

Op woensdag 14 juni gingen we met de bus op excursie in NL en B naar dorpen die met het thema 'mobiliteit' aan de slag zijn.

En op donderdag 15 juni reden we met de bus de Eifel (Duitsland) in, waar we op bezoek gingen bij een dorpsservice centrum in aanbouw en een bestaande dorpswinkel. We sloten de dag af in het Limburgse Montfort.

Alle presentaties van de workshops en de excursies zijn hieronder terug te vinden.

In het kader van het internationale Erasmus+ 'NahDa' programma en het grensoverschrijdende Interreg project 'Connected Communities' organiseerden we samen met de dorpsraad van Stevensweert een week vol met workshops en excursies rondom 'dorpsontwikkeling'.

Thema's die o.a. aan bod kwamen: mobiliteit en bereikbaarheid, wooninitiatieven, samenwerken tussen de verenigingen, dorpsservice centra, samen leven in het dorp en verduurzaming van accommodaties. Ook Dagblad de Limburger besteedde aandacht aan het event.

De centrale vraag luidde: "Welk basisvoorzieningenniveau accepteren we voor een dorpsgemeenschap? En zijn er verschillen tussen de diverse landen?" Het antwoord hierop kwam tijdens de workshops en excursies veelvuldig aan bod.

Placeholder for StevensweertStevensweert
Placeholder for Stevensweert 2Stevensweert 2

Laat je inspireren

Placeholder for Logo groenLogo groen

19 februari 2024

VKKL in een nieuw jasje!

Lees verder
Placeholder for Gemhuis sales 1Gemhuis sales 1

19 februari 2024

Nieuwe leden VKKL

Lees verder
Placeholder for Foto barFoto bar

18 februari 2024

Spoedcursus Sociale Hygiëne

Lees verder

Nieuwsbrief

Het laatste nieuws in je mailbox?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Neem contact met ons op