VkkL

Bijeenkomsten

24 november 2022

Een betrokken buurt tegen eenzaamheid

Donderdag 24 november (19:30u - 21:00u) in gemeenschapshuis Herteheym te Herten

Het is fijn wonen in een betrokken buurt of dorp. Bovendien helpen deze eenzaamheid verminderen en voorkomen. Maar hoe zorg je voor meer verbinding in je dorp of buurt? Hoe kan je een betrokken buurt zijn, maken en blijven?

LSA heeft met behulp van veel initiatieven gekeken naar wat je initiatief kan doen om meer verbinding te maken in buurten en dorpen. Daarvoor ontwikkelde LSA het werkboek een betrokken buurt.

Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door LSA en VKKL delen we geleerde lessen en gaan we in gesprek met elkaar wat een betrokken buurt is en wat je als initiatief zelf kan doen.  We gaan in op de volgende vragen:

  • Hoe organiseer je een warm welkom?
  • Hoe zorg je voor echt contact?
  • Hoe bouw je aan meer verbinding in de buurt?
  • Hoe werk je samen met andere initiatieven en organisaties in de buurt

Programma

  • Uitleg over de 4 thema’s van het werkboek een betrokken buurt aan de hand van voorbeelden van initiatieven door Marieke Koot van LSA
  • Met elkaar in gesprek aan de hand van het werkblad ‘een snelle blik op jouw betrokken buurt’.  Met dit losse werkblad kan je snel in kaart brengen waar jullie de meeste actiekracht kunnen gebruiken én waar jullie hart het snelst van gaat kloppen. Zodat je weet waar je binnen jouw organisatie de komende tijd aan kan gaan werken.

Na afloop krijg je een exemplaar van het werkboek mee naar huis.

Aanmelden kan HIER


  24 november 2022  19:30 - 21:00  Herten - Gemeenschapshuis Herteheym  www.lsabewoners.nl

Zorg VKKL

Naar het overzicht van bijeenkomsten