VkkL

Bijeenkomsten

13 maart 2019

Inwonersinitiatieven tussen vertrouwen en verantwoorden         wij in gesprek

Inwonersinitiatieven op het gebied van zorg, vervoer, leefbaarheid, energie en groen hebben een grote toegevoegde waarde voor gemeenschappenvorming. Maar waarom lopen zoveel inwonersinitiatieven vast in bureaucratische en stroperige procedures als het gaat om subsidies of vergunningen? Hoe ontstaat nu precies draagvlak voor in de gemeenschap? Hoe komt het dat de verhouding tussen overheid en inwonersinitiatieven vaak nog vanuit wantrouwen worden vormgegeven?

Dit zijn vragen waar, het afgelopen jaar met ondersteuning van de provincie Limburg, door de Universiteit van Maastricht, Gemeente Peel en Maas, Synthese en de Vereniging Kleine Kernen Limburg in een 8-tal praktijkvoorbeelden (o.a. een lokaal vervoersinitiatief en een initiatief dat zich inzet voor zorg in eigen dorp) onderzoek naar is gedaan.

Doel van het onderzoek is inwonersinitiatieven te versterken door verantwoordingsrelaties en procedures tussen bestuurders, ambtenaren, inwonersinitiatieven en gemeenschappen te verbeteren. Hoe werken we toe naar een cultuur van vertrouwen tussen inwonersinitiatieven en overheid?

Op 13 maart willen wij met u in gesprek over de resultaten van het onderzoek tijdens het symposium: inwonersinitiatieven tussen vertrouwen en verantwoorden - wij in gesprek.

 

KLIK HIER VOOR HET AANMELDFORMULIER

  13 maart 2019  18.00 - 22.00 uur  Grathem - Kasteel Groot Buggenum, Loorderstraat 3, 6096 NE  Midden-Limburg  www.vkkl.nl  m.verheijen@vkkl.nl

Wij in gesprek logo

Naar het overzicht van bijeenkomsten