VkkL

Bijeenkomsten

7 juni 2018

Kennisdag Participatie Gemeenten 2018

Geachte Wethouder, ambtenaar, beleidsmedewerker, wijkregisseur, regisseur sociaal domein, dorpscontactpersoon en anderszins betrokken functionarissen,

Graag nodigen we u uit voor de
KENNISDAG PARTICIPATIE GEMEENTEN
“Burgerparticipatie – En wat vindt de burger ervan?
Over beleid vs. participatie

Een dag waarin we u meenemen in het ondersteunen, begeleiden, beleid maken en beleid voeren, regelen en beheren van burgerinitiatieven. Ervaringen horen, delen en opdoen.

Samen met Wendy Rietra-Cox en Mikal Peters van Gemeente Maasgouw en Freya Pijnenborg van VKKL heeft Speeltuinwerk Limburg een interessant programma samengesteld, waarbij inspirerende voorbeelden aan bod komen. Een mooie kans om met elkaar in discussie te gaan over de kansen en knelpunten van burgerparticipatie.
Gemeente Maasgouw is gastgemeente tijdens deze kennisdag. De Gemeente heeft een warm hart voor participatie en is tegelijk ook groot voorstander van leren door kennis te delen. Het motto van Maasgouw luidt “Samen doen met lef”.

Het programma zal er die dag als volgt uit zien:

 • 9.15 uur Ontvangst met koffie, thee en vlaai
 • 9.30 uur Welkom door Speeltuinwerk Limburg (SpeL)
  ​SpeL en burgerparticipatie
  9.45 uur Welkomstwoord namens Gemeente Maasgouw door de Wethouder
 • 10.00 uur Voorstelronde
 • 10.30 uur Initiatief “Ontmoetingstuin De Wei” Sint Joost (Echt-Susteren) door Henk Claessen. Onderwerp: De samenwerking tussen de betrokken organisaties.
 • 11.20 uur Initiatief “de Beweegtuin” Linne (Maasgouw) door Thijs Vossen van Leef Linne. Onderwerp: Samenwerking en betrokkenheid van lokale ondernemers.
 • 12.10 uur Lunch in de buitenlucht en presentatie door speeltuinbestuur “Stichting Zwembad en speeltuin “de Weerderhof” in Linne (Maasgouw) door voorzitter Monique Koelen. Onderwerp: De toekomst- bestendigheid van vrijwilligersbetrokkenheid en onderhoud van de speeltuin.
 • 14.00 uur Reflectie en afronding

Graag ontvangen we uw opgave 24 mei a.s. per email (info@speeltuinwerklimburg.nl) met daarin per deelnemer:
Naam, functie, gemeente, telefoonnummer en emailadres.
We zien uw opgave graag tegemoet en kijken uit naar een interactieve Kennisdag op 7 juni!

​Download de uitnodiging in PDF

 

Kennisdag Participatie


  7 juni 2018  9.30-14.30 uur  Linne - Zalencentrum de Harmonie, Grotestraat 9, 6067 BP Linne  Midden-Limburg  www.speeltuinwerklimburg.nl  f.pijnenborg@vkkl.nl

Plattelandsparlement 2008 097x

Naar het overzicht van bijeenkomsten