Bijeenkomsten

7 september 2018

oppe koffie: oud worden in eigen dorp

Op vrijdag 7 september is Stichting Bevordering Leefbaarheid Ouderen Ven-Zelderheide (BLOV) gastheer voor een Oppe Koffie in de huuskamer in Ven-Zelderheide. Tijdens deze Oppe Koffie wordt het thema 'oud worden in eigen dorp' besproken. Inwoners willen zo lang mogelijk in eigen dorp blijven wonen. Een terechte wens, maar hoe dit te realiseren? Welke voorzieningen zijn hier voor nodig? Waar gaan ouderen wonen? Stichting BLOV vertelt u graag hoe zij dit aanpakken in hun dorp, maar is vooral benieuwd naar uw ervaring en ideeën. Het zal dus een interactieve bijeenkomst worden in de huuskamer!

Naast stichting BLOV zal Henk Geene aanwezig zijn. Geene is oud-psycholoog en voormalig manager in de zorg. Door zijn ervaring in de zorg heeft hij een duidelijke visie op de ouderenzorg: de ontwikkeling van kleine zorginstellingen naar grote zorgorganisaties heeft grote gevolgen. Zijn conclusie is helder: de burger moet weer aan het stuur! Alleen dan kunnen ouderen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen met passende zorg. Dit heeft Geene onder anderen opgeschreven in het boek 'herziening van het stelsel van ouderenzorg' en hierover zal hij ook komen vertellen op 7 september.

De sprekers

Vanuit twee sprekers wordt ingegaan op bovenstaande thema's:

  • Ine Heldens, voorzitter Stichting BLOV, vertelt vanuit eigen ervaring hoe een initiatief de leefbaarheid voor ouderen in eigen dorp kan verbeteren en hiermee 'oud worden in eigen dorp' beter mogelijk maakt.
  • Henk Geene, expert op het gebied van ouderenzorg, koppelt zijn kennis aan zijn brede praktijkervaring op het gebied van ouderenzorg en huisvesting voor ouderen.

Programma

10.15 - 10.30 | Inloop
10.30 - 10.40 | Welkom, kennismaking
10.40 - 11.00 | Presentatie Stichting BLOV, door Ine Heldens
11.00 - 11.35 | Wonen en zorg voor ouderen in eigen dorp, door Henk Geene
11.35 - 11.45 | Korte pauze
11.45 - 12.45 | Wat kunnen we van elkaar leren? (interactief)
12.45 - 13.00 | Afronding

Aanmelden

Wilt u weten hoe Stichting BLOV bezig is met het thema 'oud worden in eigen dorp', bent u benieuwd naar het verhaal van een ervaringsdeskundige en bent u zelf als bewoners(organisatie) bezig met dit thema? kom dan Oppe Koffie op 7 september in Ven-Zelderheide. KLIK HIER om aan te melden.

 

Let op: de locatie biedt plaats aan maximaal 25 personen

VOL=VOL

  7 september 2018  10.15 - 13.00 uur  Ven-Zelderheide - De Huuskamer, Antoniusstraat 33  Noord-Limburg  www.vkkl.nl  k.relouw@vkkl.nl

VkkL

Naar het overzicht van bijeenkomsten