Bijeenkomsten

6 december 2018

oppe koffie: oud worden in eigen dorp; ontmoeting, hoe stimuleer je dat?

Op donderdag 6 december vindt in MFA Haaze-Hoof in Ospel een Oppe Koffie plaats. Thema van de Oppe Koffie is oud worden in eigen dorp, waarbij we  dieper in gaan op het gedeelte ontmoeting. Het Ospels Steunpunt ontvangt ons voor een bak koffie en zou graag het gesprek aan gaan over hoe in andere dorpen / wijken ontmoeting wordt gestimuleerd. 

Inwoners willen zo lang als mogelijk in eigen dorp blijven wonen. Een terechte wens, maar hoe realiseer je dat? Welke voorzieningen zijn hier voor nodig? Hoe zorg je ervoor dat inwoners in een dorp / wijk elkaar kunnen ontmoeten op een manier die alle inwoners die daar behoefte aan hebben aanspreekt?

Het Ospels Steunpunt heeft tweemaal per week, in samenwerking met professionals, een inloopspreekuur waar inwoners hun hulpvraag kunnen stellen. Daarnaast organiseren vrijwilligers activiteiten, wordt het 'Ospels eetpuntje' georganiseerd en kunnen inwoners terecht in de huiskamer.

Als gastspreker zullen Resie Jennissen en Robert Zoontjes aanwezig zijn. Resie heeft in de Gunnerij in Nederweert een inloopcafé mee gerealiseerd, waar inwoners tijdens de open inloop binnen komen om een praatje te maken. Daarnaast worden er, op basis van behoeften van de inwoners, activiteiten georganiseerd. Robert Zoontjes is namens Wijkraad Leuken betrokken geweest bij (het proces tot) realisatie van 'Luuëkerpark'. Samen met andere organisaties, de wijkbewoners en een grote groep vrijwilligers is een park gerealiseerd met o.a. een volkstuincomplex, de natuurlijke speeltuin, de crossbaan en een beweegtuin. Allen met als doel om ontmoeting in de wijk te stimuleren.

De sprekers vertellen je graag hoe ze oud worden in eigen dorp mogelijk maken en ontmoeting tot stand brengen, maar ze zijn vooral ook benieuwd naar jullie ervaring en ideeën. Het zal dus ook een interactieve bijeenkomst worden in MFA Haaze-Hoof.

 

Programma

19.00 - 19.15 | Inloop
19.15 - 19.20 | Welkom, kennismaking
19.20 - 19.35 | Presentatie Stichting Ospels Steunpunt
19.35 - 19.50 | Presentatie Inloopcafé de Gunnerij
19.50 - 20.05 | Presentatie Wijkraad Leuken, Luuëkerpark
20.05 - 20.15 | Korte Pauze
20.15 - 21.15 | Wat kunnen we van elkaar leren? (interactief)
21.15 - 21.30 | Terugkoppeling en afsluiting

 

Aanmelden

Ben je benieuwd hoe het Ospels Steunpunt bezig is met het thema 'Oud worden in eigen dorp; ontmoeting, hoe stimuleer je dat?', ben je benieuwd naar het verhaal van de twee andere sprekers en ben je als inwonersinitiatief ook bezig met dit thema? Kom dan Oppe Koffie op 6 december in Ospel!

 

KLIK HIER VOOR HET AANMELDFORMULIER

 

DE LOCATIE BIEDT PLAATS AAN MAXIMAAL 20 PERSONEN. VOL = VOL
 


  6 december 2018  19.00 - 21.30  Ospel - MFA Haaze-Hoof, Aerthijsplein 3. 6035 AS  Noord-Limburg  www.vkkl.nl  k.relouw@vkkl.nl

Haaze-hoof ospel

Naar het overzicht van bijeenkomsten