VkkL

Bijeenkomsten

26 november 2019

Oppe Koffie Verduurzaming Gemeenschapsaccommodaties

Op dinsdag 26 november vindt een Oppe Koffie plaats in gemeenschapshuis de Annendaal in Maria-hoop met als thema verduurzaming gemeenschapsaccommodaties. Drie sprekers doen hun verhaal en er is veel ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Verduurzaming

Duurzaamheid is een actueel thema. Zowel landelijk als provinciaal en op lokaal niveau zijn er allerlei partijen actief om hun leefomgeving te verduurzamen. Dit is niet alleen een opgave voor de overheid, maar zeker ook voor inwoners individueel en inwonersinitiatieven. Een voorbeeld van inwonersinitiatieven die verduurzamen zijn gemeenschapsaccommodaties.

De Annendaal

Gemeenschapshuis de Annendaal won dit jaar de bronzen prijs in de Kern met Pit wedstrijd met hun huiskamerproject. Daarnaast is het gemeenschapshuis recentelijk verbouwd waarbij ruime aandacht is geweest voor verduurzamingsmaatregelen. Dit maakt dat het een inspirerende locatie is voor een Oppe Koffie.

Programma

Verduurzaming kan op verschillende manieren. Veelgehoorde manieren zijn isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Maar is het altijd nodig om alle drie van deze manieren toe te passen om een gemeenschapsaccommodatie te verduurzamen? Dit is verder alleen het technische gedeelte van verduurzaming. Daarnaast is er nog een sociaal aspect: hoe zorg je voor toekomstbestendigheid van de gemeenschapsaccommodatie? Hoe blijven er voldoende middelen binnen komen? Wie is er 'eigenaar' van het verduurzamingsvraagstuk en mag er mee praten / denken als het gaat om verduurzaming? Deze en andere vragen willen we graag verkennen tijdens de Oppe Koffie.

19.00 uur | Inloop met Koffie en Thee
19.30 uur | Rondleiding en presentatie door gemeenschapshuis de Annendaal
19.50 uur | Presentatie Henk van de Loo Rescoop, koepel van energiecoöperaties in Limburg: het belang van burgerinitiatieven bij de verduurzamingsopgave
20.10 uur | Presentatie Piet ten Haaf, beheerder sportaccommodatie de Schans Reuver: het maken van keuzes bij verduurzaming
20.30 uur | Korte pauze
20.45 uur | Interactief: met elkaar in gesprek / discussie over verduurzaming
21.30 uur | Afronding en napraten

Aanmelden

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan. Met vragen kun je contact opnemen met Kevin Relouw via: k.relouw@vkkl.nl of 06 - 36 00 56 88.

 

  26 november 2019  19.00 - 21.30 uur  Maria hoop - gemeenschapshuis de Annendaal, Annendaalderweg 12A  Midden-Limburg  www.deannendaal.nl  k.relouw@vkkl.nl

De annendaal

Naar het overzicht van bijeenkomsten