VkkL

Nieuws

16 mei 2019

60.000 euro in de prijzenpost onze buurt

Een kookclub voor hangjongeren, open dorpstuin, fiets klus project, tuinwerkgroep van ex-verslaafden: in wijken en dorpen bedenken vrijwilligers plannen die de buurt een beetje fraaier maken. Onze buurt helpt de beste plannen van Limburg met een (door) startkapitaal dat kan oplopen tot tienduizenden euro's. Inschrijving om kans te maken op het budget kan dit jaar tot en met 23 augustus.

De prijs van Onze Buurt is meer dan alleen een pot geld voor een goed project. Het is bovenal een stevige schouderklop, een aanmoediging. 'Met de cheque van Onze Buurt konden we materiaal voor de Kloostertuin kopen, maar het zei ons ook dat het project staat' zegt Ellen Jacobs van 't Laefhoes America, winnaar in 2018. 

Onze Buurt 2019 is de zevende editie van de actie voor buurtprojecten. Er is in de loop der jaren voor ruim een kwart miljoen euro uitbetaald aan wijken, clubs, bewonersgroepen en verenigingen die iets moois willen uitvoeren in de buurt. Onze Buurt is opgericht door de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg en wordt gesteund door de Provincie Limburg en het Oranje fonds.

Meedoen aan Onze Buurt 2019

Projecten moeten aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor nominatie: het plan moet bijdragen aan samenhang of verbinding tussen bevolkingsgroepen, het moet een origineel plan zijn of een originele invalshoek hebben en de initiatiefnemers moeten duidelijk kunnen maken waarvoor precies het geld van Onze Buurt nodig is. Het mag om een nieuw project gaan of een volgende fase van een bestaand project. 

De inschrijfperiode loopt tot en met 23 augustus 2019. Dan bekijkt de jury welke 6 plannen in aanmerking komen voor de hoofdprijs. De exacte criteria terug lezen en aanmelden kan via de website van onze buurt

Onze buurt logo klein

Naar het nieuwsoverzicht