VkkL

Nieuws

15 november 2018

aanmelding dorpsvernieuwingsprijs 2019 van start

Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid voor nu en op de langere termijn kunnen een steun in de rug krijgen met de Dorpsvernieuwingsprijs. Er zijn drie prijzen beschikbaar van €1000,- €1500,- en €3000,-. Deze zijn bedoeld voor dorpen die actief de leefbaarheid en vitaliteit van het dorp bevorderen. Bij de vorige editie, in 2017, dongen 28 dorpen vanuit het hele land mee.

Aanmelden voor deelname kan vanaf nu via het formulier onder aan deze pagina. Op 5 februari sluit de termijn voor aanmelding. Dan buigt een driekoppige jury, bestaande uit een vertegenwoordiging van de Rijksoverheid (ministerie van BZK); Onderwijs en initiatief ondersteunende organisatie zich over de inzendingen. De samenstelling van de jury worden in december bekend gemaakt. Bij de criteria die de jury hanteert, ligt deze keer extra nadruk op het aspect duurzaamheid. Dinsdag 19 maart maakt de jury bekend welke dorpen naar de finale gaan. De uitreiking van de prijs is op 25 mei in het Drentse dorp Witteveen, winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2017.

Aanmelden

Onder aan deze pagina staat een aanmeldformulier. Dit formulier kan volledig ingevuld worden en digitaal opgestuurd worden naar info@vkkl.nl. Naast het aanmeldformulier, is het formulier met criteria terug te vinden. Houd deze bij de aanmelding om te toetsen in hoeverre je in aanmerking kunt komen.


Naar het nieuwsoverzicht