VkkL

Nieuws

17 februari 2022

Coronamaatregelen per 25 februari - Update!

Gemeenschapshuizen en buurtcentra mogen weer volledig aan de slag!

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 15 februari is duidelijk geworden dat vrijwel alle beperkingen vanaf 25 februari worden losgelaten.

Met ingang van 18 februari 2022 komt de onderstaande handreiking grotendeels te vervallen. Alleen het dragen van een mondkapje en de vastgestelde sluitingstijd om 01.00 uur blijft dan nog verplicht. Deze laatste maatregelen komen vervolgens per 25 februari te vervallen.

Vanaf die datum zijn er dus geen extra maatregelen meer van toepassing voor gemeenschapshuizen, wijkcentra, dagbestedingslocaties etc. Dit houdt in dat op deze locaties vanaf 25 februari bijna alles weer kan zoals voor corona mogelijk was. Alleen voor evenementen binnen met meer dan 500 personen is 1G verplicht.

We wensen je namens VKKL heel veel succes bij het weer opstarten van alle activiteiten. En mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op via info@vkkl.nl

 

Steunmaatregelen

Een overzicht van relevante steunmaatregelen voor gemeenschapshuizen vind je in onderstaand document.

 

 

Wat is een coronatoegangsbewijs?

Je kan een coronabewijs maken met CoronaCheck als:

  • je bent gevaccineerd
  • uit een test blijkt dat je geen corona had
  • uit een test blijkt dat je corona hebt gehad en bent hersteld

De basismaatregelen blijven hetzelfde:

  • Was je handen regelmatig
  • Schudt geen handen
  • Hoesten en niezen in de elleboog
  • Bij klachten thuisblijven, zelftest doen en bij positief resultaat je laten testen bij de GGD
  • En regelmatig de ruimtes ventileren
  • Hou 1,5 meter afstand

Scanner voor corona check

Ook voor de horecafunctie van gemeenschapshuizen geldt dat er per 25 september 2021 gecontroleerd moet worden op het coronatoegangsbewijs. Door de overheid is een speciale app (scanner voor corona check) ontwikkeld die gebruikt kan worden om de bewijzen te scannen. De app kun je downloaden op je telefoon en in de app vind je een uitleg over het gebruik van de app. Het linkje naar de app vind je hier. Een coronatoegangsbewijs kun je in de CoronaCheck app toevoegen. Ook kun je een toegangsbewijs op papier aanvragen. Dat kun je hier doen.

 

Coronavirus

Naar het nieuwsoverzicht