VkkL

Nieuws

21 maart 2019

De annendaal dingt mee naar de landelijke 'kern met pit' prijs

In januari won Stichting De Annendaal Maria Hoop met het project “De hoeskamer van Maria Hoop” de Limburgse Kern met Wedstrijd 2018 van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNMH). Het gaat hierbij over bijzondere vrijwilligersprojecten die bijdragen aan de leefbaarheid van het eigen dorp of woonwijk. Voor de Limburgse wedstrijd waren 12 projecten genomineerd. Deze prijs is een mooie kroon op het geweldige werk van de vele vrijwilligers uit Maria Hoop. 

Een citaat uit het juryrapport: “De droom die de Stichting voor ogen stond was het doorvoeren van de transitie van een gedateerd verenigingsgebouw naar een gemeenschapshuis. Met als doel een nieuw platform te bieden om de leefbaarheid van het dorp te behouden en te versterken. En dat is gelukt. Onder verantwoordelijkheid van de Stichting is met veel inzet en doorzettingsvermogen dit najaar een volledig energie-neutraal gemeenschapshuis, investering circa € 450.000,--, gereedgekomen. En dat met behoud van de authentieke waarden van het gebouw. Het verenigingsleven, maar ook de bewoners zijn actief in het hele proces betrokken. Het is "hun" gemeenschapshuis geworden”.

 

Het winnen van de Limburgse kern met Pit wedstrijd betekent dat “De hoeskamer van Maria Hoop” de provincie Limburg mag vertegenwoordigen bij de landelijke finale voor de Gouden Pit. Er zijn dus 12 finalisten, waarop door eenieder kan worden gestemd. Daarnaast telt het oordeel van een vakjury mee. Stemmen kan tot 27 maart via deze link De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 31 maart in de Prodentfabriek in Amersfoort tijdens het 'We doen het samen! Festival', hét festival voor burgerinitiatieven. Stemt u ook?
 

Uitreiking Kern met Pit Limburg Trofee

Naar het nieuwsoverzicht