Nieuws

8 maart 2018

Gemeenten en provincie tekenen voor aanleg glasvezel buitengebied

De gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw, Peel en Maas, de Provincie Limburg en Glasvezel buitenaf hebben het convenant getekend om de aanleg van toekomstbestendig glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. Half maart start de inschrijving voor het afnemen van een abonnement. Als minimaal 50% van de bewoners voor glasvezel kiest, gaat de aanleg daadwerkelijk door. Juist nu de Limburgse samenleving verder digitaliseert, wordt snel internet voor inwoners en bedrijven in het buitengebied, steeds belangrijker.

Veel behoefte

Uit onderzoek blijkt dat er in de buitengebieden van Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas en Weert veel behoefte is aan glasvezel. De Provincie Limburg en de betrokken gemeenten zijn daarom met Glasvezel buitenaf in gesprek gegaan om de mogelijkheden voor de aanleg van glasvezel in de buitengebieden te verkennen. In 2016 spraken de Provincie Limburg, de gemeenten, Glasvezel buitenaf en de belangenorganisaties MKB-Limburg, Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL), af het maximale te doen om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken. Dat resulteerde in de ondertekening van het convenant. Naar verwachting worden nog dit jaar de eerste adressen aangesloten.

Start campagne
Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Wij zijn heel blij dat we vandaag een belangrijke stap hebben gezet om ook het buitengebied van Midden-Limburg van glasvezel te voorzien. Half maart starten we de campagne Glasvezel buitenaf en voor de zomer weten we of de benodigde 50% is gehaald. We weten dat de behoefte in Limburg groot is en kijken ernaar uit om hier aan de slag te gaan.”

Digitale samenleving
Gedeputeerde Hans Teunissen: “De provincie vindt het belangrijk om glasvezelaansluitingen aan te leggen in het buitengebied van Limburg. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en infrastructuur van het buitengebied. Ook zorgt glasvezel ervoor dat Limburg klaar is voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Alle Limburgse inwoners en bedrijven moeten mee kunnen gaan met de steeds verdere digitalisering van onze samenleving.”

Ambassadeursavond
​Dinsdagavond 6 maart vond in de Baexheimerhof te Baexem een bijeenkomst plaats voor ambassadeurs en resellers van Snel internet in de vijf gemeenten van Noordwest-Limburg.

In de bijlage treft u een verkorte versie van de sheetpresentatie aan, waarin voor u de meest relevante informatie (planning e.d.) in opgenomen is.

16 maart ontvangen alle 5.695 potentiële FttH (bedrijven- en recreatieparken worden apart benaderd)aansluitingen in de witte gebieden een uitnodiging voor een van de informatieavonden op 9-10-11-12- en 16 april a.s.

 

 

 

Glasvezel buitengebied

Naar het nieuwsoverzicht