VkkL

Nieuws

16 december 2020

Gevolgen harde lockdown voor gemeenschapshuizen

Nederland vanaf 15 december opnieuw in een strenge lockdown. Wat zijn de gevolgen voor de gemeenschapshuizen?

Op de website van de Rijksoverheid is te lezen dat gemeenschapsaccommodaties gesloten zijn voor vrije inloop maar op dit moment wel besloten activiteiten mogen organiseren voor maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare groepen.

Dit is bijvoorbeeld dagbesteding voor ouderen, (kwetsbare) jongeren, mensen met een beperking en dak- en thuislozen. Of voor mensen met psychische problemen of die eenzaam zijn. Individuele ondersteuning voor kwetsbare personen in gemeenschapsaccommodaties kan ook doorgaan. Denk aan schuldhulpverlening, sociaal raadsliedenwerk en maatschappelijk werk. Dit zijn 1 op 1 gesprekken. Ons dringende oproep is om hierover ten alle tijden afstemming te zoeken met je eigen gemeente; deze is verantwoordelijk voor de handhaving van de maatregelen. En op deze wijze voorkom je discussies achteraf.

Bij de besloten activiteiten is 1 persoon van het buurthuis aanspreekpunt. De mensen die meedoen melden zich vooraf aan. Ook is er een gezondheidscheck voor iedereen. De buurthuizen volgen tijdens de activiteiten de basisregels die voor iedereen gelden.

Zie ook voor meer informatie:

- Handreiking voor buurt- en dorpshuizen

- Dorpshuizen.nl met veel informatie én coronaposter voor op te hangen

- Onze eigen Oppe Koffie op maandag 18 januari 2021

- Onze rekentool om de exploitatie van 2020 inzichtelijk te krijgen t.o.v. 2019 en 2021 (bijgewerkt op 15-12)

 

Coronavirus

Naar het nieuwsoverzicht