Nieuws

24 juli 2018

inschrijvingen 'Onze Buurt' weer geopend

Onze Buurt is terug! Na een pauze in 2017, maken actieve buurten en groepen dit jaar weer kans op een startkapitaal van tienduizenden euro’s voor de uitvoering van een project. Onze Buurt heeft € 60.000 klaar liggen voor de beste buurtplannen. Wijken, dorpen, groepen en organisaties maken kans op de prijs, door een projectplan in te schrijven voor 31 augustus.

Kans maken

Voor Onze Buurt 2018 is er weer een prijzenpot van € 60.000. Dat geld wordt verdeeld onder 6 finalisten in een royale hoofdprijs en stevige 5 aanmoedigingsprijzen. Voor de zes initiatieven die de finale halen blijft het dus niet bij plannen maken, ze krijgen door deze financiële impuls echt iets van de grond. De plannen van de zes finalisten krijgen aandacht bij L1, VIALimburg en op de sites Onzebuurt.eu en Devereniginglimburg.nl. Zo raken andere Limburgers geïnspireerd door het werk van de finalisten. 

 

Projecten moeten aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een finale plaats: het moet bijdragen aan cohesie tussen bevolkingsgroepen, het moet een origineel idee zijn en de initiatiefnemers moeten duidelijk kunnen maken waarvoor precies het geld van Onze Buurt nodig is. Een uitgebreide uitleg van de criteria en het inschrijfformulier staan op de site www.onzebuurt.eu. In de eerdere edities gingen de prijzen naar een school in Blerick die de speelplaats buiten schooltijd open gooide voor de wijkjeugd, naar een dorpsraad in Venray die een dorpskeuken bouwde, naar een doe-het-zelf actie voor klusjes in de openbare ruimte in Hoensbroek, een fietsenplan voor mensen met een kleine beurs in Maastricht en naar een internationale kookclub voor moeders in Roermond. 

Oorsprong

Onze Buurt bestaat sinds 2012. Sinds het begin wordt Onze Buurt bijgestaan door Oranje Fonds. Oranje Fonds beheert van het fonds op naam van Ons Limburg en het controleert de winnaars van Onze Buurt op de bestedingen van het prijzengeld. Sinds dit jaar is ook de Provincie Limburg partner. Verder zijn de regionale omroep L1 en de huis-aan-huis-bladen VIALimburg sinds het begin mediapartners van Onze Buurt door zendtijd en pagina’s ter beschikking te stellen voor verhalen over de bijzondere buurtprojecten. Want een prijs winnen is prachtig, een publiekelijke schouderklop is minstens zo belangrijk. 
 
In de jury van Onze Buurt 2018 zitten de bestuursleden van Ons Limburg Wilbert Pothoff, Axel Zinken en Michiel Sluijsmans. Namens het Oranje Fonds zit  Kristel Ashra in de jury en gedeputeerde Marleen Van Rijnsbergen heeft zitting namens de Provincie Limburg.  
 
De inschrijfperiode voor de editie 2018 loopt tot 31 augustus. Het inschrijfformulier staat op de site van Onze Buurt : www.onzebuurt.eu
 

Keuken Maximina kopie

Naar het nieuwsoverzicht