VkkL

Nieuws

27 maart 2020

Mooie initiatieven in Coronatijd 

Het coronavirus heeft heel de wereld in zijn greep. Het heeft gevolgen voor ieders dagelijks leven, vooral omdat zoveel als mogelijk fysiek contact moet worden vermeden. Dit staat haaks op veel inwonersinitiatieven, die contact en ontmoeting juist tot stand proberen te brengen. Het is hartverwarmend om te zien hoe veel inwoners op een creatieve manier dit contact toch in stand proberen te houden. In Limburg, maar zeker ook in de rest van Nederland.

Belcirkel

Zeker in een periode als deze is het belangrijk om contact met elkaar te houden. Nu dat niet fysiek kan, kan een belcirkel uitkomst bieden. Het kan helpen om mensen met elkaar in contact te brengen om gewoon een praatje te maken, maar ook om in de gaten te houden of iedereen in je straat of buurt deze periode in gezondheid doorkomt.
klik hier voor meer informatie

Contact via beeldbellen

In plaats van bellen, kan beeldbellen een leuke toevoeging zijn. Er zijn verschillende applicaties die dit mogelijk maken, waarvan Whatsapp de meest bekende is. Als je nog nooit gebruik hebt gemaakt van beeldbellen, kan het de eerste keer lastig zijn. Het Nationaal Ouderenfonds biedt een telefonische hulplijn.
klik hier voor meer informatie

Coronahulp via Facebook

In veel gemeenten ontstaan Facebookpagina's voor coronahulp. Op deze pagina worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Mensen bieden zich spontaan aan om boodschappen te doen of de hond uit te laten. Medewerkers van een verzorgingshuis nodigen kinderen uit om tekeningen te maken voor de bewoners van het verzorgingstehuis.
klik hier voor een voorbeeld

Bloemen voor ouderen en zorgpersoneel

Waar het niet meer mogelijk is om persoonlijk een boodschap over te brengen aan elkaar, kan een bloemetje helpen om waardering uit te spreken voor een ander. Zo dachten ook advocaat Phil Boonen en kasteel Limbricht-exploitant Igor Stel. Ze regelde 10.000 bosjes bloemen en deelde ze uit in zorgcentra.
klik hier om verder te lezen

Een optreden om mensen op te vrolijken

Muziek doet het altijd goed om mensen op te vrolijken. Bij veel verzorgingshuizen, ziekenhuizen of flatgebouwen nemen artiesten het initiatief om op te gaan treden in de buitenlucht. Zo ook zanger Ivo van der Bijl.
klik hier voor een voorbeeld

 

Bloemen

Naar het nieuwsoverzicht