VkkL

Nieuws

12 mei 2021

Nationale Dorpsvernieuwingsprijs 2021

Interesse om mee te doen? Vul het aanmeldformulier hieronder in en meld je nu aan via info@vkkl.nl!

Wie wordt de opvolger van Esbeek (N.Br.), Wellerlooi (L), Ansen (Dr.) en Den Andel (Gr.), de winnaars van de Dorpsvernieuwingsprijs 2019? Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid voor nu en op de langere termijn, kunnen net als zij een steun in de rug krijgen met de Dorpsvernieuwingsprijs. Er zijn drie prijzen beschikbaar van €1000, €1500, €3000. Deze zijn bedoeld voor projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 20 november.

Natuurlijk was het even spannend of onze Landelijke Vereniging (LVKK) de Dorpsvernieuwingsprijs door zou kunnen laten gaan. Maar juist in tijden van Corona hebben bewonersorganisaties hun waarde voor de gemeenschap bewezen. De jury heeft in haar beoordeling dit jaar dan ook extra aandacht voor dorpen die in tijden van Covid nieuwe activiteiten organiseerden en inspeelden op de nieuwe situatie. De criteria zijn hieraan aangepast en staan ook hieronder vermeld.

Aanmelden voor deelname kan vanaf nu via info@vkkl.nl, door het aanmeldformulier hieronder in te vullen. Op 6 juli om 20.00 uur sluit de termijn voor aanmelding. Dan buigt een driekoppige jury zich over de inzendingen. De jury is wegens succes en enthousiasme geprolongeerd: Elles Bulder (HanzeHogeschool Groningen); Thijs van Mierlo (LSA) en Hans Cok (Ministerie BZK) hebben de taak om de dorpen te beoordelen ook dit jaar met veel plezier op zich genomen. 

 

 

 

Buiten VKKL

Naar het nieuwsoverzicht