VkkL

Nieuws

8 juli 2020

Spreadsheet Rekenhulp voor gemeenschapsaccommodaties

De afgelopen tijd zijn een aantal mensen namens VKKL druk aan de slag geweest om een 'spreadsheet' rekenhulp te ontwikkelen voor gemeenschapsaccommodaties. De spreadsheet is getest en klaar voor gebruik.

Doel

De spreadsheet is in eerste instantie gemaakt om snel inzicht te verschaffen in de financiële situatie ten tijde van het Corona-virus. Het geeft bestuurders van buurthuizen, gemeenschapshuizen en anderen ook de mogelijkheid om daar waar nodig en mogelijk 'aan de juiste knoppen te kunnen draaien'. De spreadsheet is ook te gebruiken om snel een indicatie te verschaffen in het kader van een aanvraag voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL regeling). Hiervoor is het namelijke mogelijk om de financiële gegevens per maand inzichtelijk te hebben.

Werkwijze en Opzet

Door een uniforme manier de financiën in beeld te brengen is benchmarken mogelijk. Daarmee kan het overzicht helpen om bijvoorbeeld als besturen binnen een gemeentelijk overlegorgaan gemeenschapshuizen of andere samenwerkingsverbanden het gesprek met elkaar aan te gaan. Niet om elkaar af te rekenen, maar om het gesprek te voeren over hoe zorgen we ervoor dat ons gemeenschapshuis, dat een belangrijke functie heeft in het dorp of de wijk, over een aantal jaren ook nog mensen kan ontvangen. Daarnaast is het resultaat te gebruiken richting zowel gebruikers als de lokale overheid bij het aanvragen van hulp nu de exploitatie door het Corona-virus onder druk kan komen te staan.

In de opzet is ervoor gekozen om de financiën per maand inzichtelijk te maken. Het geeft daarmee direct inzicht in omzetverlies en de kosten per maand. Genomen of nog te nemen acties worden daarmee ook direct zichtbaar. 

Spreadsheet Rekenhulp

Wil je als bestuur aan de slag met de Spreadsheet Rekenhulp? Download hem dan hieronder en vergeet niet ook de toelichting te downloaden. Als er daarna nog vragen zijn, KLIK DAN HIER voor onze contactgegevens.

Let op: het document '2020V01 5-1 Management rapportage is bedoeld voor gebruikers van het programma Numbers

 

 

 

 

 

Euro-870757_1920

Naar het nieuwsoverzicht