Nieuws

18 maart 2019

Sympiosum 'uw initiatief past niet in ons kader'. en wat doen we nu?

Het symposium van 13 maart 2019 was de afronding van een jaar lange rondreis door Limburg. Gedurende deze reis zijn enorm veel waardevolle, grappige en soms zelf gênante verhalen opgehaald over hoe inwonersinitiatieven en overheden in de praktijk draagvlak en verantwoording beleven. In totaal zijn 15 casussen onderzocht. 

Op het symposium is door de 120 aanwezigen kennis gedeeld over wat we zien in de praktijk, maar vooral ook over hoe we nu verder gaan? Er is o.a. gesproken over: diplomademocratie,  ‘hoe worden bewonersinitiatieven nu van de gemeenschap?’,  het feit dat er geen intentioneel wantrouwen is vanuit de overheid richting inwoners, Inwoners graag willen verantwoorden, De risico-regelreflex en dat institutionele logica’s schuren met de praktijk van het dagelijkse leven!

 
Aan het einde van de avond kwam de vraag aan bod: Wat doen we nu? Hiervoor is een wegwijzer opgesteld. Deze bestaat uit tweemaal 10 vragen die gebruikt kunnen worden door zowel inwonersinitiatieven alsook ambtenaren om de dialoog beter met elkaar en/of de gemeenschap te voeren!
 
Mochten er, naar aanleiding van de publicatie, nog vragen en/of opmerkingen zijn dan kunt u contact opnemen met Kevin Relouw via het mailadres: k.relouw@vkkl.nl
 
KLIK HIERONDER OM DE WEGWIJZER TE DOWNLOADEN
 
 
 

Bijeenkomst-publieke-verantwoording

Naar het nieuwsoverzicht