VkkL

Nieuws

1 juni 2021

Versoepelingen in het openingsplan

Met stap 3 in zicht, wordt er ook voor gemeenschapsaccommodaties weer meer mogelijk.

Inmiddels zijn er voor (sommige) gemeenschapsaccommodaties weer een aantal activiteiten mogelijk, zoals terrasbezoek, binnensport, bibliotheekbezoek en kunst- en cultuuractiviteiten. Voor het 'publiek' zijn de accommodaties nog gesloten.

In het openingsplan wordt onder stap 3 aangegeven dat 'doorstroomlocaties binnen' weer (met beperkingen) geopend mogen worden. Hieronder vallen ook de gemeenschapsaccommodaties.

Hoe en onder welke voorwaarden gemeenschapsaccommodaties weer open mogen, staat in de handreiking 'Heropening dorps- en buurthuizen' die door de Rijksoverheid op 31 mei is verspreid.

 

 

VKKL raadt besturen van accommodaties aan om bij twijfel altijd met de eigen (beleidsambtenaar van de) gemeente contact op te nemen. Gemeenten hebben de bevoegdheid om eigen afwegingen te maken binnen de landelijke richtlijnen. Hierdoor kan het voorkomen dat het gemeentelijke beleid op onderdelen (licht) afwijkt van dat van de buurgemeente.

Verder raden we besturen, beheerders en exploitanten aan om actief contact te zoeken met je gebruikers en huurders. Wat zijn hun plannen? Willen hun leden en vrijwilligers ook weer aan de slag? De lange periode van lockdown heeft gevolgen gehad voor de manier waarop mensen hun (vrije) tijd besteden. Kom niet voor verrassingen te staan: ben op de hoogte van de plannen van je gebruikers en speel daar tijdig op in.

Meer informatie vind je op onze corona themapagina; hier houden we ook de factsheet van steunmaatregelen bij.

Vragen? Stuur je vraag naar info@vkkl.nl en we nemen contact met je op.
 

Coronavirus

Naar het nieuwsoverzicht