Nieuws

9 november 2020

Videma compenseert gemeenschapsaccommodaties voor gedwongen coronasluiting

Compensatie Videma kosten

Beste bestuurders van gemeenschapsaccommodaties, dorps- en buurthuizen,

Van 15 maart tot 1 juni van dit jaar waren de deuren van de gemeenschapsaccommodaties, buurt- en dorpshuizen i.v.m. corona, op last van de overheid gesloten. Dorps- en buurthuizen waar muziek ten gehore wordt gebracht en/of televisieprogramma’s worden vertoond moeten hiervoor betalen, maar hebben in deze maanden geen gebruik kunnen maken van hun licentie bij Buma, Sena en/of Videma.

Van de compensatieregeling i.v.m. de gedwongen coronasluiting die deze Collectieve Belangenorganisaties (CBO’s) hebben opgesteld, waren buurt- en dorpshuizen eerst uitgesloten. Naar aanleiding van een brief die de Landelijke Vereniging Kleine Kernen (LVKK) en LSA bewoners hebben geschreven om hier tegen te protesteren, is daar verandering in gekomen. Sena en Buma zullen de komende weken op basis van de licenties de compensatie uitvoeren. 

Videma kan uit haar klantenbestand niet herleiden welke accommodaties in de categorie ‘buurt- en dorpshuizen’ vallen. Men heeft daarom de provinciale ondersteuningskoepels gevraagd een lijst aan te leveren van buurt- en dorpshuizen die een licentie hebben bij Videma. Wanneer jullie buurt- of dorpshuis een Videma licentie heeft en jullie willen in aanmerking komen voor compensatie, vragen we jullie naam gemeenschapsaccommodatie, adres en Videma licentienummer aan ons (VKKL) via dit formulier door te geven. Het licentienummer vind je op de factuur van Videma. Wij zorgen er dan voor dat jullie gemeenschapsaccommodatie, buurt- of dorpshuis voor de compensatieregeling aangemeld wordt. 21,15% van de jaarfactuur van Videma wordt gecompenseerd.

Aanleveren van de gegevens kan tot 7 december. Er is geen mogelijkheid om op een later moment voor de compensatie in aanmerking te komen. Veel informatie over Buma, Sena en Videma vinden jullie op de Vraagbaak van Dorpshuizen.nl

 

Compensatieregeling Formulier

 

 

Image

Naar het nieuwsoverzicht