VkkL

Nieuws

19 april 2021

VKKL maakt gebruik van het HelpLoket

Leden VKKL kunnen vanaf nu een beroep doen op het HelpLoket als het gaat om verzekeringskwesties.

HelpLoket verkoopt geen verzekeringen maar geeft goede ( en deskundige) raad.

De wereld om ons heen wordt steeds ingewikkelder. Nieuwe regels, nieuwe wetten en de noodzaak tot meer en meer samenwerken is bij veel verenigingen en stichtingen niet onbekend. En dat geldt dus ook voor de leden van de VKKL die met hun eigen plannen en initiatieven midden in de samenleving staan en waar de kar bijna altijd mee wordt getrokken door vrijwilligers. Om de leden van de VKKL en daarbinnen dus ook de vele vrijwilligers bij te kunnen staan in deze problematiek, heeft de VKKL besloten om gebruik te gaan maken van de dienstverlening van het HelpLoket.

Het HelpLoket biedt een helpende hand en dateert van het moment dat veel Gemeenten in Nederland een verzekering gingen afsluiten ten behoeve van de vrijwilligers. Niet alle Gemeenten gaven hiervan royaal kennis met als gevolg dat veel vrijwilligers bij een schade tijdens de uitoefening van hun vrijwilligerstaak vaak met de gebakken peren bleven zitten. Veel verenigingen en stichtingen misten de mankracht om de vrijwilliger(s) op dat moment bij te staan, en ten behoeve van die verenigingen en stichtingen is toen het HelpLoket ontstaan.

Die verenigingen en stichtingen zoals aangesloten bij de VKKL kunnen in geval van een schade dus een beroep doen op het HelpLoket. In de verzekering zoals afgesloten door de Gemeente zijn de volgende rubrieken opgenomen: 1) Aansprakelijkheid, 2) Ongevallen aan vrijwilligers overkomen, 3) Schade of verlies aan/van persoonlijke eigendommen (ook voertuigen zoals auto’s 4) Rechtsbijstand, en 5) Bestuurders Aansprakelijkheid. Voor deze verzekering betaalt de Gemeente de premie.

Daarnaast heeft het HelpLoket zich de laatste tijd ook ontwikkeld als een vraagbaak voor Verenigingen en stichtingen. Juridische kwesties (niet over geschillen voortvloeiende uit de doelstelling van de vereniging of stichting), vragen over statuten en huishoudelijk reglement, vragen over de zélf afgesloten verzekeringen* nu ook de Gemeente een verzekering heeft afgesloten, maar ook vragen over de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) en hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders zijn daarbij veel voorkomende onderwerpen.

Het HelpLoket is er dus voor onze leden en voor de vrijwilligers daarbinnen, en in geval van vragen of het melden van een schade is het HelpLoket te bereiken via tel: 06-11959857 of 0485-478782. Per e-mail: amov@planet.nl of Kerkstraat 21 te 5445 AD Landhorst. Voor de VKKL is het aanspreekpunt binnen het HelpLoket Aad Overvliet.


Naar het nieuwsoverzicht