VkkL

Nieuws

20 april 2023

WarmteBoost helpt 50plekken in Nederland met verduurzamen

In dorpshuizen, buurthuizen, broedplaatsen, bewonersbedrijven en andere ontmoetingsplekken komen veel bewoners samen. Deze plekken zorgen voor verbinding & activiteiten, en zijn een onmisbare schakel voor het dorp of de buurt. Maar door de stijgende energiekosten is het voortbestaan van veel ontmoetingsplekken in Nederland acuut onder druk komen te staan. Veel dorpshuizen en andere gemeenschapsaccommodaties stellen hierdoor plannen voor verduurzaming uit. Om ervoor te zorgen dat deze ontmoetingsplekken de deuren open kunnen houden en een duurzaam toekomstperspectief krijgen, slaan het Postcode Loterij Buurtfonds, KNHM foundation, LVKK, LSA Bewoners en Oranje Fonds de handen ineen om hen te helpen. Het programma wordt mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.
 

Het programma WarmteBoost reduceert de energiekosten van ontmoetingsplekken in buurten en dorpen in Nederland waar de energiearmoede het grootst is. Het komende jaar worden 50 ontmoetingsplekken ondersteund met een bijdrage van € 25.000,- voor het nemen van duurzaamheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van HR++-glas of het installeren van een warmtepomp. Daarnaast worden de deelnemende initiatiefnemers ondersteund met advies en kennis. Ook stimuleert het programma de uitwisseling van ervaring en kennis tussen de deelnemers.

Inschrijven voor het programma kan vanaf vrijdag 21 april.

Over WarmteBoost

WarmteBoost is een initiatief van het Postcode Loterij Buurtfonds, KNHM Foundation, LSA Bewoners, Oranje Fonds en de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) en wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Alle informatie over het programma, de bijeenkomsten en voorwaarden is te vinden op www.warmteboost.nl.

Programma WarmteBoost (Theehuis in Leiden-Noord) (1)

Naar het nieuwsoverzicht