Onze mensen

De VKKL bestaat uit een dagelijks bestuur (onbezoldigd), een team medewerkers (bezoldigd) en een team van vrijwillige adviseurs. Het bestuur stuurt het team aan en draagt zorg voor een gezonde financiële huishouding. Daarnaast zijn zij een uitvoerend bestuur dat ook meedraait in projecten, opdrachten en thema's.
Het team is uitvoerend en verleend daarbij het grootste deel van de dienstverlening aan de leden. Ze worden hierbij ondersteund door de vrijwillige adviseurs die specialisten zijn op verschillende thema's

Per 28 maart 2018 zijn de besturen van VKKL en Spirato samengegaan in een bestuurlijke unie.

Bestuur

  • Voorzitter: Birgit op de Laak
  • Vicevoorzitter: Johan Hoenink
  • Secretaris: Monque Steijvers- van der Veer 
  • Penningmeester: Henk Wetzels
  • Bestuurslid: Joep Kleinen
  • Bestuurslid: Alice Frijns-Stassen
  • Bestuurslid: Hay Engels

v.l.n.r: Henk, Alice, Monique, Birgit, Johan, Joep en Hay (klik op de foto voor een vergroting).
Bestuur VKKL: Henk, Alice, Monique, Birgit, Johan, Joep en Hay


Team

Foto6

Ralph Tangelder

Coördinator VKKL/Spirato

Als coördinator VKKL en Spirato ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen beide verenigingen. Mijn werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het ondersteunen van beide besturen, het aansturen van de medewerkers en het onderhouden van de contacten met onze samenwerkingspartners. Inhoudelijk gaat mijn affiniteit uit naar thema’s als zelfsturing en nieuwe vormen van democratie, dorpsontwikkeling, verenigingsleven, demografische veranderingen, mobiliteit, natuur en landschap en herbestemming van maatschappelijk vastgoed. Zoals je ziet ben ik breed geïnteresseerd, waardoor ik me meer generalist dan specialist voel.

Foto1

Michael Verheijen

Projectmedewerker VKKL/Spirato + coördinator Knooppunt

Ik ben Michael Verheijen en ben sinds 2017 werkzaam als projectmedewerker en adviseur bij zowel de VKKL als Spirato. In mijn werkzaamheden ben ik veel bezig met het ondersteunen van vrijwilligersbesturen bij het ontwikkelen van breed gedragen visies op de toekomst. Dit betreft zowel individuele accommodaties als wel gehele dorpen. Hiernaast kunnen besturen en inwoners initiatieven bij mij terecht voor vragen over onder andere exploitatie, gebruikers enquêtes, ondersteuning van bewonersinitiatieven, fondswerving, wet- en regelgeving etc. 
Heb je een vraag? Stuur mij dan direct een mail! Ik kom graag langs om onder het genot van een heerlijke kop koffie te kijken wat ik voor u kan betekenen.

Kevin

Kevin Relouw

Projectmedewerker VKKL

Sinds mei 2018 ben ik (na afronding van mijn studie Bestuurskunde) werkzaam voor VKKL. Ik heb de afgelopen tijd al veel mooie initiatieven mogen ontmoeten, initiatieven aan elkaar kunnen verbinden en ze kunnen ondersteunen. Ik heb kennis over (gemeentelijke)besluitvorming, beleidsontwikkeling en politieke processen en brede algemene economische en juridische kennis. Mijn affiniteit ligt dan ook bij nieuwe vormen van democratie, samenwerking tussen bewonersinitiatieven en overheid en het duiden en begrijpen van de veranderende samenleving waarin we leven. Dit alles uiteraard wel met de 'inwoner-bril' op: wat hebben inwoners nodig om verder te kunnen komen met hun initiatief? Heb je vraag of vind je het leuk om een keer een kop koffie met me te drinken? Laat het me dan weten!

Foto5

Freya Pijnenborg

Adviseur Zuid-Limburg

Sinds 2017 ben ik werkzaam als adviseur VKKL Zuid-Limburg. Ik ondersteun inwonersinitiatieven in Zuid-Limburg, maar omdat ik mijn wortels in de wereld van zorg en welzijn heb, ben ik ook betrokken bij het project “Knooppunt zorgen voor elkaar”. Naast mijn werk voor VKKL ben ik mede-initiatiefnemer van Stichting Volontario. Ontstaan als inwonersinitiatief, omdat we vinden dat de vrijwilliger meer gewaardeerd moet worden. Samen met Ad Pijnenborg heb ik het boek “Burgers doen het zelf!” Zorgcoöperatie Hoogeloon geschreven. Als je iets voor je dorp of wijk wil doen, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Je krijgt advies over thema’s als het creëren draagvlak, vraaggericht werken en toekomstbestendigheid. Ik heb mezelf de uitdaging gegeven zo veel mogelijk Zuid-Limburgse inwoners te inspireren om zelf aan de slag te gaan. Mijn stijl; enthousiast, betrokken en oog hebbend voor de lokale situatie.

Foto7

Piet ten Haaf

Adviseur Spirato

Mijn naam is Piet en ik ben in 1958 geboren in Plasmolen en ik woon al meer dan dertig jaar in Nieuw-Bergen. Daar ben ik voorzitter van de dorpsraad.

Verder heb ik gewerkt in de horeca en in diverse zorginstellingen als Chef-kok en als facilitair manager. Vanaf 2001 heb ik diverse sport-, horeca- en sociaal-culturele accommodaties beheerd en geëxploiteerd in de regio Noord-Limburg. Momenteel is hij beheerder van binnensportaccommodaties in de gemeente Beesel. 
Graag wil ik mijn deskundigheid en advisering inzetten en delen op het gebied van gedeeltelijke of gehele commerciële exploitatie van gemeenschapsaccommodaties in kleine en grotere dorpskernen.

Foto4

Marianne Welten

Consulent Spirato

Vanaf januari 2013 ben ik werkzaam (geweest) als consulent van Spirato. Het bracht mij op verschillende interessante plekken in de provincie en in gesprek met talloze  bestuurders en beheerders van gemeenschapsaccommodaties.
De fusie tussen Spirato en VKKL is een geschikt moment voor mij om terug te treden. Het nieuwe team van VKKL/Spirato is jong, dynamisch en gaat vol geestdrift aan de slag met nieuwe uitdagingen. Dat doen zij samen met de vertrouwde en deskundige regio-adviseurs. Die combinatie is een garantie voor kwaliteit en maatwerk.
Tot de zomervakantie blijf ik zijdelings betrokken bij VKKL/Spirato; voornamelijk om zaken over te dragen aan mijn collega Michael Verheijen.

Foto2

Carina Voermans

Secretaresse

Als secretaresse van de verenigingen bied ik het team secretariële en administratieve ondersteuning. 
Mijn werkzaamheden variëren van het notuleren van team- en bestuursoverleggen en het bieden van facilitaire ondersteuning tot aan het bijhouden van de administratie. Ook met vragen kan men bij mij terecht.


Vrijwilligers

Piet ten Haaf
​Adviseur Spirato

Jan Pollen
Adviseur Spirato

Thijs Rutten
Adviseur Spirato

Jan Linssen
Adviseur Spirato

Ton Ori
Adviseur vervoer

Ger Joosten
Adviseur vervoer

Jan Custers
Adviseur gemeenschapsontwikkeling

Wim Desserjer
​Redactielid Kleine Kernen Krant

Ervaar zelf hoe actief Limburg is en laat je inspireren…

Lees verder