Onze mensen

De VKKL bestaat uit een dagelijks bestuur (onbezoldigd), een team medewerkers (bezoldigd) en een team van vrijwillige adviseurs. Het bestuur stuurt het team aan en draagt zorg voor een gezonde financiële huishouding. Daarnaast zijn zij een uitvoerend bestuur dat ook meedraait in projecten, opdrachten en thema's.
Het team is uitvoerend en verleend daarbij het grootste deel van de dienstverlening aan de leden. Ze worden hierbij ondersteund door de vrijwillige adviseurs die specialisten zijn op verschillende thema's.

 

Bestuur

  • Voorzitter: Birgit op de Laak
  • Vicevoorzitter: Johan Hoenink
  • Secretaris: Monique Steijvers- van der Veer 
  • Penningmeester: Henk Wetzels
  • Bestuurslid: Jan Jenneskens
  • Bestuurslid: Susan Scheepers
     

Team

Foto6

Ralph Tangelder

Coördinator VKKL

Als coördinator VKKL ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging. Mijn werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het ondersteunen van het bestuur, het aansturen van de medewerkers en het onderhouden van de contacten met onze samenwerkingspartners. Inhoudelijk gaat mijn affiniteit uit naar thema’s als zelfsturing en nieuwe vormen van democratie, dorpsontwikkeling, verenigingsleven, demografische veranderingen, mobiliteit, natuur en landschap en herbestemming van maatschappelijk vastgoed. Zoals je ziet ben ik breed geïnteresseerd, waardoor ik me meer generalist dan specialist voel.

Foto4

Nicole Wijnen-Close

Officemanager

Ik ben Nicole, geboren en getogen “Limburgs Maedje”.

Als spin in het web ga ik bij VKKL aan de slag als Officemanager. Daarin ben ik verantwoordelijk voor de communicatie, het organiseren van bijeenkomsten, het voorbereiden van vergaderingen en het notuleren hiervan, beheren van de website en de sociale media en fungeer ik als back-up voor de regioadviseurs. Ik zie er naar uit om iedereen binnen de VKKL en de leden te leren kennen en samen met jullie het mooie werk en de visie van de VKKL verder uit te dragen in de Limburgse samenleving

 

 

 

Foto5

Freya Pijnenborg

Adviseur Zuid-Limburg

Sinds 2017 ben ik werkzaam als adviseur VKKL Zuid-Limburg. Ik ondersteun inwonersinitiatieven in Zuid-Limburg. Naast mijn werk voor VKKL ben ik mede-initiatiefnemer van Stichting Volontario. Ontstaan als inwonersinitiatief, omdat we vinden dat de vrijwilliger meer gewaardeerd moet worden. Samen met Ad Pijnenborg heb ik het boek “Burgers doen het zelf!” Zorgcoöperatie Hoogeloon geschreven. Als je iets voor je dorp of wijk wil doen, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Je krijgt advies over thema’s als het creëren draagvlak, vraaggericht werken en toekomstbestendigheid. Ik heb mezelf de uitdaging gegeven zo veel mogelijk Zuid-Limburgse inwoners te inspireren om zelf aan de slag te gaan. Mijn stijl; enthousiast, betrokken en oog hebbend voor de lokale situatie.

Foto7

Piet ten Haaf

Adviseur VKKL

Mijn naam is Piet en ik ben in 1958 geboren in Plasmolen en ik woon al meer dan dertig jaar in Nieuw-Bergen. Daar ben ik voorzitter van de dorpsraad.

Verder heb ik gewerkt in de horeca en in diverse zorginstellingen als Chef-kok en als facilitair manager. Vanaf 2001 heb ik diverse sport-, horeca- en sociaal-culturele accommodaties beheerd en geëxploiteerd in de regio Noord-Limburg. Momenteel is hij beheerder van binnensportaccommodaties in de gemeente Beesel. 
Graag wil ik mijn deskundigheid en advisering inzetten en delen op het gebied van gedeeltelijke of gehele commerciële exploitatie van gemeenschapsaccommodaties in kleine en grotere dorpskernen.


Vrijwilligers

Piet ten Haaf
Adviseur gemeenschapshuizen

Thijs Rutten
Adviseur gemeenschapshuizen

Jan Linssen
Adviseur gemeenschapshuizen

Hay Christiaens
Adviseur gemeenschapshuizen

Pascal Vossen
Adviseur beheer en exploitatie

Ben van Essen                                                                                                Adviseur gemeenschapsontwikkeling

 

Ton Ory
Adviseur vervoer

Ger Joosten
Adviseur vervoer

Jan Custers
Adviseur gemeenschapsontwikkeling

Joep Kleinen
Adviseur gemeenschapsontwikkeling

Michael Verheijen
Adviseur gemeenschapsontwikkeling

Linda Schevers
Adviseur gemeenschapsontwikkeling

 

 

Ervaar zelf hoe actief Limburg is en laat je inspireren…

Lees verder